Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη ποιος είναι ο αληθινός Θεός;

Published on 1 December 2012 at 10:00

Ερώτηση: Είμαι 16 χρονών κι ανήκω σε πεντηκοστιανή οικογένεια. Η κολλητή μου τον τελευταίο χρόνο έχει αρχίσει να ασχολείται με τον 12θεϊσμό, ενώ οι υπόλοιποι συμμαθητές μου είναι ορθόδοξοι. Ποιός από όλους έχει την αλήθεια; Ποιός είναι λάθος; Αφού όλοι λένε ότι αυτό που πιστεύουν είναι το σωστό;


Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη ποιος είναι ο αληθινός Θεός;

Θα σου απαντήσω με μία ιστορία. Κάποτε, σε έναν ευαγγελισμό σε μία πλατεία, ένας νεαρός φοιτητής μου ζήτησε μία Καινή Διαθήκη λέγοντάς μου χαρακτηριστικά: «Άντε να δούμε μήπως είναι εδώ ο Θεός». Βρήκα την αφορμή να τον ρώτησα αν έχει ψάξει να βρει τον Θεό και άρχισε να μου λέει περίπου τα εξής: «Γεννήθηκα σε ορθόδοξη οικογένεια, και ξέρω τι πιστεύουμε εμείς. Στην Κομοτηνή που σπουδάζω έχουμε πολλούς Μωαμεθανούς και έχω μάθει ότι πιστεύουν αυτό... Κι επίσης ξέρω ότι οι Καθολικοί πιστεύουν εκείνο...»

 

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το ίδιο λάθος. Ψάχνουν την αλήθεια μέσα από θεωρίες, θρησκείες και δόγματα. Ζητάνε ποιος τα λέει ωραία ή σωστά, και ποιανού τα έργα είναι εντάξει. Το αποτέλεσμα όμως είναι όχι μόνο να μην βρίσκουν τον Θεό, αλλά αντίθετα να απομακρύνονται περισσότερο από Αυτόν. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στον Χριστό, κάποιοι στον Βούδα, άλλοι στον Δία κι άλλοι νομίζουν ότι δεν υπάρχει Θεός. Στην πραγματικότητα όμως όλοι δεν έχουν Θεό αλλά έχουν θεωρίες κι απόψεις. 

 

Η αλήθεια είναι στον αληθινό Θεό. Αληθινή θρησκεία δεν είναι να μιλάς για τον αληθινό Θεό να λες ωραία λόγια και να κάνεις καλές πράξεις, αλλά είναι να σε οδηγεί και να σου μιλάει ο αληθινός Θεός. Γιατί αφού είναι ο Θεός, σίγουρα θα μπορεί να βρει τρόπο να σου μιλήσει, σίγουρα θα μπορεί να σε ακούσει, σίγουρα θα ξέρει το πώς θα σε οδηγήσει.


Αν πραγματικά ψάχνεις ποιος έχει την αλήθεια, μην ψάχνεις σε θρησκείες, δόγματα και θεωρίες.

 

Μπες στο δωμάτιο σου και γονάτισε μόνη σου. ΖΗΤΗΣΕ από τον Θεό να επικοινωνήσει μαζί σου. ΖΗΤΗΣΕ Του να σου δείξει τον τρόπο να Τον ακολουθήσεις. ΖΗΤΗΣΕ Του να σου δείξει ποια είναι η αληθινή Του εκκλησία, ποιοι είναι οι άνθρωποι που Τον υπηρετούν και με ποιόν τρόπο θα Τον δοξάσεις μέσα από την ζωή σου.


Ο αληθινός Θεός θα βρει τρόπο να σου αποκαλυφθεί!

 

Kι αν ο Δίας σου μιλήσει, τότε αυτός είναι ο αληθινός Θεός οπότε ακολούθησε τον Δια. Κι αν ο Βούδας ακολούθησε τον Βούδα. Κι αν σου μιλήσει ο Xριστός, ακολούθησε Tον μέχρι το τέλος...

 

* Δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό Christianiteen στο τεύχος #1 (Δεκέμβριος 2012)


 »